Moni nainen saa vasta vieraan miehen kanssa

Oletko törmännyt aiheita käsitteleviin juttuihin lehdissä, telkkarissa, elokuvissa, kirjoissa tai jossain muualla? Materiaalin ei tarvitse vastata sinun mielipidettäsi asiasta.

Moni nainen saa vasta vieraan miehen kanssa

ViestiKirjoittaja Asuri79 » 28 Joulu 2017 16:16

Asuri79
 
Viestit: 8
Liittynyt: 10 Kesä 2016 19:53
Kiittänyt: 1 kerran
Kiitetty: 19 kertaa

Re: Moni nainen saa vasta vieraan miehen kanssa

ViestiKirjoittaja Ellie » 29 Joulu 2017 16:02

Hmmm... Toisaalta ehkä vähän huolestuttavaa. Jos nimenomaan toisen "vieraus" on se mikä saa aikaan parhaat orgasmit, niin eikö se tarkoita että vakiovieraastakin voi tulla liian tuttu?
It's not what you look at that matters, it's what you see. Henry David Thoreau
Avatar
Ellie

Ylläpitäjä
 
Viestit: 124
Liittynyt: 12 Loka 2016 17:32
Kiittänyt: 359 kertaa
Kiitetty: 302 kertaa

Re: Moni nainen saa vasta vieraan miehen kanssa

ViestiKirjoittaja Rohmunen » 06 Touko 2019 09:21

Marja Kihlströmin mukaan orgasmi on joskus helpompi saada tuntemattoman kuin tutun kanssa
Joskus orgasmi on helpompi saada tuntemattoman kuin tutun ihmisen kanssa. Tällaisen havainnon on tehnyt Sexpon erityistason seksuaaliterapeutti (NACS) Marja Kihlström. Kihlström tietää, mistä puhuu, sillä hän on kerännyt kirjaansa yli 50 suomalaiselta kokemuksia orgasmeista.

– Monet naiset kertoivat saaneensa ensimmäisen orgasminsa yhdynnässä vieraan ihmisen kanssa. Orgasmi on tullut, kun ei ole tarvinnut miettiä toista osapuolta, vaan on voinut keskittyä omaan nautintoon, Kihlström sanoo.


Tämä tukee hyvin akateemisia tutkimuksia "Sperm competitionista", tämä siis ainoastaan evoluutio-biologisessa kontekstissa:

Orgasmi avaa kohdunkaulaa ja kasvattaa hedelmöittymisen mahdollisuutta suuresti. Useinmiten pitkäaikainen kumppani on naaralle 'provider' tyyppiä alemmalla testosteroni tasolla, eli hyvä resurssien hankintaan mutta ei suvun jatkamiseen (siis vaistojen määrittelemänä 'ei hyvä suvun jatkamiseen', nykynaisen äly yms. on tässä kokonaan 'excluded', pelkistä evoluution luomista vaistoista puhutaan). Naaraan on kannattavaa antaa vakiparille silloin tällöin, jotta uroksella on uskoa että jälkeläiset saattavat olla hänen ja jotta hän pysyy kiinnostuneena niitä ja naarasta hyysäämään (ravinto, pesä jne.) Vagina on kuitenkin hänen siemennesteelleen vihamielinen paikka, ja hedelmöittymistä estää tehokkaasti myös orgasmin puute, siksi se ei helposti tapahdu vakikumppanin kanssa (tai uroksen joka on alitajuisesti luokiteltu 'provideriksi').

Jälkeläisiä varten on sitten helppo käydä ison ja maskuliinisen super-alphan luona, he antavat mielellään kenelle tahansa, ja hedelmöittyminen varmistuu parheiten naaraan yhtäaikaisella orgasmilla. Tämä siis naaraan tahdosta riippumatta.

'Aisuri' urosten evoluutio-vasta-veto tähän on sitten kahtalainen. Ensinnäkin perusmälli on sitkeä ja tukkii vaginan pidemmäksi aikaa estäen muiden siemennesteen kulkua. Toisaalta jos on epäilyksiä (tai todisteita) että naaras on ollut vieraissa, seuraa kova kiihottuminen ja iso ja juokseva mälli, jolla tarkoituksena huuhdella vagina äkkiä (1. Samaa asiaa ajaa muuten myös terska, se on periaatteessa vain muiden urosten mällien uloskirnuamiseen muotoiltu.

Lisäksi pienet kivekset tarkoittavat uskollista 'provider' urosta joka ovat sopeutunut uskollisiin naaraisiin ja alhaiseen asukastiheyteen, suuret kivekset taas 'pettäjä urosta' joka siementää ketä tahansa aina tilaisuuden tullen.

1) Ehkä tämä voisi olla myös yksi syy myös liian nopeasti laukeaviin miehiin?
Avatar
Rohmunen
 
Viestit: 286
Liittynyt: 26 Huhti 2019 11:11
Kiittänyt: 269 kertaa
Kiitetty: 495 kertaa

Re: Moni nainen saa vasta vieraan miehen kanssa

ViestiKirjoittaja Myrymyrynen » 06 Touko 2019 09:57

Nämä evoluutiobiologiset selitysmallit tuntuvat parhaimmilta kun silloin tällöin tulee pohdiskeltua oman aisuriuden taustaa ja syitä. Parempaakaan selitystä en ole löytänyt.
"Say it! Say Yes Mistress!"
Avatar
Myrymyrynen
 
Viestit: 631
Kuvat: 7
Liittynyt: 19 Joulu 2018 10:53
Paikkakunta: Lappi
Kiittänyt: 1177 kertaa
Kiitetty: 1537 kertaa

Re: Moni nainen saa vasta vieraan miehen kanssa

ViestiKirjoittaja Jussicu » 29 Loka 2019 14:28

https://www.iltalehti.fi/terveysuutiset/a/201804272200904350
Olisiko tässä syy... Naisissa on paljon eroja orgasmin saamisessa, mutta jos suuseksi on hukassa niin...
My Wife Kettukillukka13 Reclaimed and I submit to it
Avatar
Jussicu
 
Viestit: 404
Kuvat: 15
Liittynyt: 10 Heinä 2019 20:21
Paikkakunta: Helsinki ja Pohjois-Suomi (työ ja koti)
Kiittänyt: 1025 kertaa
Kiitetty: 939 kertaa


Paluu FOORUMIN AIHEPIIRI MEDIASSA

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 6 vierailijaa